Skip to main content
Garderobeløsninger

Slik får du orden i klesskapet!

Her er 10 gode tips og råd til hvordan organisere klesskapet

1. Utnytt plassen du har til rådighet
Benytt deg av den høye takhøyden, det skjeve taket eller det lille ekstra kottet. Ikke se på utfordringene som et problem men heller noe som kan gi deg mer plass! Bygg fra gulv til tak og benytt øverste hylle i skapet til oppbevaring av kofferter, esker el lign.

2. Benytt deg av skuffer
Skuffer er en enkel måte å oppbevare det du ikke vil at alle skal se. Skuffer skjuler gjerne undertøy, strømpebukser eller andre løse gjenstander på en smart og fin måte. Skuffer vil stå i stil med resten av innredningen, og valgene er mange. Det er en fordel å plassere skuffer på nederste del av innredningen slik at det er lett å komme til.

3. Bruk topphyller og kasser/esker
Det lønner seg å tenke praktisk når du skal oppbevare tingene dine. Hyller kommer godt med til plassering av kasser, gjerne øverst i skapet ditt. Her kan også klær og gjenstander du ikke benytter lagres bort til en annen sesong.

4. Stilrene skyvedører gir mange muligheter
Uansett hvor velorganisert skapet ditt er, er det fint å kunne skjule det som er bak med fine skyvedører som gjerne står i stil med resten av rommet/huset. Med skyvedører kan du løfte både rommet og huset med et eget design uttrykk, eller en front som setter fokus på andre deler av rommet. Valgene her er mange. Skyvedører gjør det enkelt å åpne, uten tradisjonelle dører som tar mer plass og hvor håndtak trengs. Hva med å sette i speil i skyvedør så får du både et inntrykk av
større rom og speil til klesprøving i samme slenge?

5. Oppbevaring av sko
Ikke la sko stå på gulvet og samle støv. Vis dem gjerne frem i fine hyller og sørg for at de blir tatt vare på! Enten om det er et eget skoskap til gang eller om design skoene trenger en annen type oppbevaring, så er løsningene mange.

6. Kategoriser klærne dine
Del gjerne klærne inn i kategorier. På den måte vet du bedre hvor du skal hente hva til enhver tid. Enten det er produkt for produkt (genser, bukser, skjerf), eller fordel pr farge eller anledning. Benytt gjerne deler av garderoben til å stue vekk vinterklær når det er sommer etc.

7. Smarte tilleggsvalg
De fleste garderobeløsninger kan kombineres med smart ekstrautstyr. Enten det gjelder bukseutrekk for finbukser el lign, slips oppheng, skjortenedtrekk eller skjerfoppbevaring. Se utvalget butikken har og design din drømmegarderobe.

8. Ikke undervurder kurver
Kurvsystem kan komme i mange str. Enkle kurver kombinert med hyller og/eller skuffer, eller hele seksjoner. Også her er mulighetene mange. Kurver er en enkel måte å oppbevare enkelte kategorier, men hvor man også får oversikt. La oss foreslå hvordan.

9. Speil speil på veggen der
Når du skal velge antrekk er hele antrekket/uttrykket viktig. Da vil man gjerne se hele figuren, og ikke bare deler. Man kan enten få innebygd speil som del av garderoben, eller full figur speil hengt opp på vegg, eller speil som en del av skyvedørene. Spør etter det som passer for deg og plassen du har til rådighet!

10. Spør fagfolk om råd
Det er en grunn til at garderobekonsulenter har gjerne denne tittelen. Dette er personer som har designet/tegnet opp utallige løsninger og som vet gjerne best hva som passer hvor og gir optimal utnyttelse. La oss ikke glemme at man gjerne ønsker at skyvedører og garderobeinnredning skal stå i stil og gi best uttelling av plass. Spør ekspertene om råd- dette er gratis!