Skip to main content
HagestueNyheter

Takket være en helt unik glassløsning kan ekteparet på Paradis Brygge bruke terrassen hele året, uansett vær

– Megleren var helt ærlig med oss. De solgte god utsikt, ikke sol. Et mer værutsatt sted skal du lete lenge etter, forteller Ine Nygaard.

Det er nå to år siden ekteparet Ine og Gaute Brandeggen solgte den store eneboligen på Madla og flyttet inn i en mindre leilighet på Paradis Brygge. Selv om de hadde funnet drømmeleiligheten, satt «stavangerværet» stadig en stopper for balkongtilværelsen.

Løsningen ble å glasse inn balkongen, og den jobben var det Farstad Profilsystemer som skulle gjøre.

Fleksibelt: Ine Nygaard kan enkelt åpne de skyvbare veggene for å slippe inn litt frisk bris. Foto: Schibsted Partnerstudio

Best i dårlig vær

– For oss var det ingen tvil om at Farstad Profilsystemer på Forus skulle oppgradere balkongen, sier Nygaard.

– Ikke bare er glassløsningene helt geniale, men kvaliteten er også suveren. Den første kvelden var det full storm ute, og jeg kunne likevel sitte og kose meg på balkongen med kaffe og en god bok, føyer Nygaard til.

Balkonginnglassing er et av de mest populære produktene til Farstad, og det er ikke uten grunn. Det som er unikt med glassystemet er at man har anledning til å åpne og lukke igjen etter behov. Når finværet melder seg, kan du enkelt åpne skyvedørene for å nyte solen og en sval bris.

– Det høres kanskje litt rart ut, men jeg trives faktisk best her ute på terrassen når det er skikkelig dårlig vær ute, sier Nygaard og ler.

Ta kontakt for gratis befaring

Øker verdien på boligen

Selv om leiligheten på 78 kvadratmeter ikke er liten, står den i kontrast til eneboligen ekteparet solgte. Med balkonginnglassingen fikk de plutselig en ekstra stue over natten.

– Jeg feiret bursdagen min her forleden med over 20 gjester, og vi følte aldri at vi hadde for liten plass. Gjestene kunne enkelt trekke ut på balkongen, forteller Nygaard.

Romslig: Her er det plass til både gjester og kjeledyr. Foto: Schisbted Partnerstudio.

Hun legger ikke skjul på at komplimentene satt løst da hun viste gjestene den «nye» balkongen og spøker med at Farstad fikk mange nye kunder dagen etter.

– Det som er så fantastisk er at Farstad tar seg av absolutt alt. Dette betyr at de ordner alle søknader og tillatelser du trenger. Det gav oss trygghet og forutsigbarhet, noe som var spesielt viktig i en flyttefase, sier Nygaard og legger til:

– Innglassingen har virkelig gitt leiligheten en ny dimensjon. Ikke bare har vi fått en balkong vi kan bruke året rundt, men jeg er også sikker på at verdien på boligen har steget på grunn av det.

«Made in Forus»

– Innglassing av balkonger har blitt kjempepopulært de siste årene. Glass demper støy og skjermer for vind og regn, men aller viktigst: det ødelegger ikke utsikten, sier Trond Furheim.

Han er prosjektleder ved Farstad Profilsystemer og brennende opptatt av hvordan man kan skape gode og funksjonelle uteområder.

Fornøyd: Prosjektleder Trond Furheim slår alltid av en hyggelig prat med fornøyde kunder. Her med Ine Nygaard. Foto: Schibsted Partnerstudio.

– Jeg kan sitte timesvis og snakke om det tekniske bak glassene våre. Vi leverer glass av høyeste kvalitet, som tåler det været vi får servert her i Rogaland. Vi har lært litt av hvert etter 40 år i bransjen, forteller Furheim.

Alle glassløsningene produseres lokalt på Forus. Det gjør at Furheim og resten av gjengen på Farstad kan skape helt unike løsninger uten noe særlig ventetid.

Skyvbar front og tak

Farstad egenutvikler de aller fleste produktene selv, noe som betyr at de er eneleverandør på mange av løsningene.

– Et av våre mest populære produkter er skrå balkonginnglassing med skyvbart tak, hvor både tak og front er et element. Her kan man åpne innglassingen ved å enkelt skyve døren til side, sier Furheim.

Populært: Skrå balkonginnglassing er et av de mest solgte produktene til Farstad Profilsystemer.

Det er ikke uten grunn at nettopp denne løsningen er så ettertraktet.

– Vi har både privatkunder og leverandører over hele landet som simpelthen elsker dette produktet. Det gir deg fleksibilitet til å både åpne helt opp på varme sommerdager, men også lukke igjen når vinteren melder sin ankomst, legger Furheim til.

Yrkesstolthet

For Furheim og gjengen på Forus er det ofte de gode samtalene som er viktigst. Det å faktisk forstå hva kunden er på utkikk etter er grunnleggende for å velge riktig løsning. Derfor tilbyr alltid Farstad gratis befaring, og de er mer enn gjerne med på å finne den løsningen som passer best for deg og din bolig.

– Det er viktig for oss å tilby kvalitetsprodukter som går til huset – ikke omvendt. Det handler om å bygge på de kvalitetene som allerede er i boligen. Innglassing passer for de aller fleste boliger, uansett om du bor i en liten leilighet eller en stor enebolig.

På spørsmål om hva som er det beste med jobben, er han lynrask:

– Det beste er utvilsomt å se hvor fantastisk flott kundene våre får det. Det er med på å bygge en helt unik stolthet til faget.