Skip to main content
HagestueNyheter

SKREDDERSYDD HAGESTUE TIL SOMMEREN

Gode nyheter! I år blir vårsolen ekstra varm – og du kan nyte kaffe og avisen uten at sistnevnte blåser bort. I hvert fall hvis du møter sesongen med en hagestue fra Farstad profilsystemer på Forus.

– Vi er veldig fornøyde med løsningen, sier Anne Katrine Løklingholm Kjos. Hagestuen hjemme i Sandnes sto klar i oktober, helt på tampen av sesongen. Nå er den innredet med hagemøbler, grill og planter, klar for vår og sommer i allslags vær.

– Den har vist seg veldig praktisk som kjølerom gjennom vinteren, men nå gleder vi oss til å bruke den slik den er ment. Allerede nå er det 25 grader der inne når solen står på, så dette lover bra. Det blir en lang og fin sesong.

PATENTERTE LØSNINGER

Det siste året har mange gjort som Løklingholm Kjos. Mer tid hjemme under pandemien, har ført til at hagestuer og balkonginnglassing har økt i popularitet.

– Mange kommer til oss fordi vi har løsninger ingen andre har, forteller prosjektleder Trond Furheim hos Farstad profilsystemer på Forus. Rundt ham er det utstilt en rekke patenterte løsninger som gjør det enkelt å lukke vind og regn ute – og åpne for solen når godværet kommer.

HYTTE I HAGEN

– Vi får gode tilbakemeldinger på fleksibiliteten i å kunne skyve på tak og fronter. Allerede i februar kan du kjenne solen varme i en hagestue, og på sommeren er det herlig å kunne åpne opp.

Et oppholdsrom i overgangen mellom ute- og innemiljø forlenger utesesongen, men mange setter også pris på et ekstra rom. Kundene benytter etter sigende hagestuen til alt fra yogarom, spiseplass og hobbygartneri, til en «hytte i hagen» der en kan finne ro i en travel hverdag. I tillegg til at glass skjermer mot vind, skjermer det også mot støy – noe som er en annen viktig årsak til at mange velger løsningene Farstad tilbyr.

SKREDDERSØM SOM STANDARD

Med over 40 års erfaring, har Farstad opparbeidet seg en sterk posisjon som kvalitetsleverandør av løsninger til uterommet. En viktig årsak til den langvarige suksessen er fagstolthet og særdeles lite bruk av ordet «standard».

– Det er ingen produkter som kalles «standard» her hos oss, rett og slett fordi det ikke finnes én størrelse hagestue som passer alle, forteller Furheim, som kan berolige dem som måtte tro at dette er fordyrende:

– Produktene våre er basert på de samme materialene og systemene våre uansett. Det viktigste for oss er å levere varig og vedlikeholdsfri kvalitet, og da er spesialtilpasning det eneste rette.

PRODUKSJON OG INNOVASJON

Rune Farstad overtok familiebedriften i 1978. De siste fem årene har datteren Mette styrt butikken med stø hånd, men han er ofte innom for å følge med på utviklingen av livsverket.

– Det har vært utvikling hele veien, med innovasjon som har fulgt behovet i markedet. Mange hagestuer kan se fine ut, men når alt kommer til alt er det den tekniske kvaliteten og utførelsen som avgjør om det er et godt produkt.

Alle produktene blir utviklet, designet og produsert lokalt, med levering via forhandlere til hele landet. Det betyr kostnadseffektiv produksjon, gode råd og kort leveringstid uten fordyrende mellomledd.

NYHET: GLASSPAVILJONG

Et helt nytt produkt hos Farstad Profilsystemer denne våren, er Glasspaviljongen. Konstruert med isolerglass eller laminert lyd/sikkerhetsglass er den nærmest transparent – samtidig som den reduserer støy.

– Glasspaviljongen utvider bruksområdet i hjemmet. Den kan være et lyst og trivelig samlingssted for familien, fungere som hjemmekontor, eller være din egen hemmelige hage, sier Farstad, som forteller at ideen oppsto i 2020.

– Under pandemien har vi sett et økende behov for fleksible rom, og ikke minst nærhet til natur og uterom. Ved å se på materialer, form og oppbygning av en glasspaviljong på en ny måte, har vi klart å utarbeide et robust produkt med stor valgfrihet og minimalt behov for vedlikehold.

SKAL DU I GANG?

I lokalene på Forus planlegges nå vårens og sommerens mange prosjekter, og Furheim har tips til deg som vurderer om 2021 er året du skal bli stolt eier av hagestue eller innglasset balkong:

– Tenk litt gjennom hva du ønsker deg og send et par bilder til oss, eller kom innom og la deg inspirere av utstillingen vår her i lokalene på Forus. Vi hjelper deg med alt fra planlegging til gjennomføring, inkludert hva som eventuelt må søkes om eller meldes til kommunen.