Skip to main content
 

OM OSS

Bakgrunn

Rune Olav Farstad overtok Farstad Glass etter sin far i 1977. Farstad Glass drev med tradisjonell glassmestertjeneste, og Rune Farstad ble utdannet glassmester som den yngste i landet. RuFa Trading AS/Farstad Profilsystemer ble etablert i 1991 av Rune Farstad etter salg av Farstad Glass. Som Oldermann i laug og med sterk kontakt med glassbransjen i Norge, ble Rune i sin tid engasjert for å finne nye løsninger og nye produkter som kunne utvide virkeområdet for glass. Han kom da opp med ideer og løsninger som gav glassbransjen en ny fremtid – gjennom de produktene som Farstad Profilsystemer er kjent for i dag.

RuFa Trading AS operer under merkenavnet Farstad Profilsystemer, eller bedre kjent som «Farstad på Forus».

Suksess med egne løsninger

Profilsystemene som RuFa Trading AS utviklet ble presentert for den norske glassbransjen, og det var umiddelbart flere forhandlere som ville satse på disse nye produktene. I dag har Farstad Profilsystemer opp mot 30 forhandlere i Norge som leverer våre patenterte løsninger.

Et omfattende utvalg innen aluminiumsystemer – med over 200 forskjellige profiler – produseres og leveres til bedrifts- og privatmarkedet fra vår fabrikk på Forus i Stavanger. Stort fokus på innovasjon og nyskapning gjør at produktene til enhver tid vil ligge i front av utviklingen i bransjen.

Glassmester med fokus på innovasjon og design

Farstad på Forus har flere ansatte med fagbrev som glassmester, samt solid kompetanse innen glassfaget, ingeniører og tømrere. Dette gjør at ingen oppdrag er umulige. Spesialtilpassede løsninger er en spesialitet.

Samarbeidet med flere arkitekter i regionen har gjort at spennende og innovative løsninger har blitt realisert.

Flere av løsningene er Farstad alene om, og fått patentert. Fokus på innovasjon og utvikling for å skape best mulig løsning til ulike kundegrupper er en glede og nødvendighet, og noe Farstad har stort fokus på.

Kostnadseffektiv produksjon

For å møte konkurransen i markedet har Farstad på Forus tatt vekk alle fordyrende ledd, og produserer både glass- og aluminiumsprofiler i flere lavkost-land. Gode relasjoner og langt samarbeid med glassverk gjør at Farstad på Forus importerer direkte fra produsent, og besitter et stort lager med våre løsninger innen glass og aluminium. Våre kunder får sin leveranse direkte fra produsent – uten fordyrende mellomledd! Det gjør at Farstad Profilsystemer kommer gunstig ut mht. pris og leveringstid.

Både private og bedriftskunder

Farstad på Forus opplever at huseiere som ønsker et ekstra oppholdsrom med sol og varme, tar direkte kontakt med Farstad, og hvis de som kommer har leilighet i et sameie eller borettslag, tar Farstad på Forus saken videre opp med styret. Faktisk er Farstad på Forus nå inne i hele 50 sameier og borettslag i Stavanger – og 20 i Oslo.

Som innredere av kontorbygg får Farstad og våre forhandlere stadig nye, spennende oppdrag over store deler av landet. Farstad Profilsystemer er blitt en viktig merkevare.

Kvalitet har mange venner!