Skip to main content
NyheterInspirasjon

Fra glemt balkong til drømmestue

Etter to år i leiligheten på Tjensvoll innså Joakim (23) at han nesten aldri hadde brukt balkongen. I dag er det blitt et av hans favorittrom. Løsningen er enkel, men helt unik.

– Jeg brukte vel balkongen kun på varme sommerkvelder. Siden jeg bor i Stavanger, var det vel to ganger i året, spøker Joakim Ims.

Det er to år siden 23-åringen kjøpte leiligheten på Tjensvoll. Ifølge ham selv ble ikke balkongen brukt nok. Balkongen var fin, men «Stavanger-været» satte ofte en stopper for moroa. Løsningen var derimot langt enklere enn han hadde trodd.

– Jeg hadde lagt merke til at flere av leilighetene i bygget rundt meg hadde innglasset balkong. Jeg forhørte meg rundt og fant ut at de hadde installert skrå innglassing fra Farstad Profilsystemer.

Favoritt-stuen

Det tok ikke lang tid før befaringen var gjort, målene tatt og innglassingen oppe. Fleksibelt, raskt og relativt rimelig. For Joakim ble det nye rommet langt mer betydningsfullt enn han først hadde trodd.

– Målet mitt var å bruke balkongen oftere, selv i dårlig vær. Men at den skulle bli en helårsstue, ja kanskje favorittstuen, det hadde jeg ikke trodd, innrømmer Joakim.

Han var imidlertid redd for at en innglassing ville bli veldig permanent, og hva hvis han vil nyte sol og varme? Men det skulle vise seg at Farstad Profilsystemer hadde en løsning som passet perfekt for Joakims behov.

Ta kontakt for gratis befaring

Åpen balkong når solen skinner

– Det geniale med skrå innglassing er at de kan åpnes helt opp. Dette betyr at jeg fortsatt kan nyte sol og varme på balkongen når været tillater det, forklarer Joakim.

Løsningen er et av Farstad Profilsystemers mest populære produkter, som normalt leveres til blokker og terrasseblokker over hele landet. Du kan enkelt åpne opp både fronten og taket ved å skyve døren til siden. Dette gir maksimal utnyttelse av plassen og en åpning på opptil 67 prosent. Slik kan du nyte solen og varmen på balkongen året rundt.

Levering i hele Norge

Les mer om Farstad
Profilsystemer

Lidenskap for uteområdet

– Skrå innglassing byr på utrolig mange fordeler. En av de mest åpenbare er beskyttelsen mot vær og vind. Med glass rundt balkongen kan den brukes året rundt, helt uavhengig av om det blåser eller regner, forteller Odd Arild Jensen.

Han er prosjektleder i Farstad Profilsystemer, men er først og fremst lidenskapelig opptatt av å skape gode og praktiske uteområder.

ENGASJERT: Prosjektleder Odd Arild Jensen tar seg ofte tid til å slå av en prat med fornøyde kunder.

Jensen legger til at det unike med innglassingen er at tak og front er et sammenhengende element. Det betyr at du kan skyve veggene til begge sidene og slippe inn solstrålene.

– Jeg kan sitte timevis og snakke om løsningene våre. Det viktigste er at vi leverer produkter av aller høyeste kvalitet, som tåler det været vi får servert her i Rogaland. Dette er glassløsninger som virkelig stenger ute støy og dårlig vær. Vi har lært litt av hvert etter 40 år i bransjen, forteller prosjektlederen.

Ta kontakt for gratis befaring

Fakta

Hvorfor velge balkonginnglassing?

🧼 Enkelt å vedlikeholde

🌟 Eksklusivt uttrykk

⏱️ Ferdig på kort tid

☀️ Enkelt å åpne helt opp

💰 Kostnadseffektivt

Alene om løsningen i Norge

Det er ikke bare det praktiske og kvaliteten som gjør at skrå innglassing er blitt så populært. Farstad Profilsystemer er faktisk den eneste i landet som tilbyr denne løsningen.

Produksjonen foregår på deres egen fabrikk på Forus, noe som gir dem muligheten til å tilby korte leveringstider og skreddersy løsninger etter kundenes behov. Dette gjør dem til et attraktivt valg for kunder som ønsker en rask og personlig tilpasset løsning for balkonginnglassing.

Går i generasjoner

Joakim har nå hatt sin skrå balkonginnglassing fra Farstad Profilsystemer i et halvt år. Han er strålende fornøyd med resultatet. Balkongen har blitt et populært samlingspunkt for venner og familie, og når Joakim har besøk, trekker de ofte ut på balkongen i stedet for å sitte inne i stuen.

Moren til Joakim har også lagt merke til den fantastiske forvandlingen av sønnens balkong.

– Mamma ble så imponert over kvaliteten og funksjonaliteten, at hun har tatt kontakt med Farstad Profilsystemer for å få installert det samme i sitt eget hjem. Hun er veldig nøye på hva hun vil ha, så det er vel det aller beste komplimentet Farstad kan få, fastslår Joakim.

Sveip for å se andre eksempler på balkongløsningen