Skip to main content
Hagestue

Drømmer du om en hagestue/utestue? Få nyttige tips her!

Går du med en drøm om en hagestue/utestue men usikker på hva man bør tenke på? Få nyttige tips her!

  1. Bygg din egen hagestue av miljøvennlige produkter.

Når man skal starte opp og designe/lage sitt egen uteområde er det ofte en god ide å ta i bruk profesjonell hjelp. Vi i Farstad hjelper deg med alt fra idemyldring, råd, tips og inspirasjon- til ferdig produkt er på plass. Dyktige fagmenn er en forutsetning, og skal bistå i å sørge for ar at uterommet og hagestuen er både dimensjoner, lovlig, riktig bygningsmessig og fagmessig utført. Utestuer i glass og aluminium sørger for at miljøhensyn er ivaretatt da aluminium er vedlikeholdsfritt og et svært miljøvennlig produkt. Aluminium er sterkt og er bærekraftig. Aluminium har enestående egenskaper som gjør det perfekt til et bredt spekter av bruksområder.

 

  1. Tenk på bruken av hagestuen/uterommet

Skal uterommet brukes gjennom hele året, eller er det en vår-høst variant man egentlig trenger? Ofte tenker man at man ønsker å ta i bruk en hagestue hele året, men når alt kommer til alt er det helst på lyse dager man oppholder seg ute. Da ønsker man uansett en lun, koselig og fredfull krok å slappe av. Man skal tross alt ikke betale for mer enn man trenger! Når man skal sette opp en hagestue er også plassering selvsagt viktig. Hvor er best lysforhold? Skal nytt dekke på plass eller er eksisterende terrasse godt nok? Hvor skinner solen mest- skal man da sørge for mest mulig glass slik at oppvarming blir lettvint og optimal? Skal hagestuen tilrettelegge for planter og spiring? Da bør utestuen i glass stå vendt nord-sør slik at det ikke blir overopphetet når solen varmer mest midt på dagen. Kan du ikke vente med å se det spire og gro- da bør du plassere glasshuset øst-vest slik at langsiden står i full sol på ettermiddagen og spiring setter i gang tidlig på året.

 

  1. Planlegg i god tid!

Det er flere ting som kan sette en stopper for den raske fremdriften man gjerne ønsker seg. Selv om Farstad kan levere et ferdig produkt på kort tid, er det gjerne andre årsaker til forsinkelser. Er hagestuen søknadspliktig? Ønsker man en spesiell utforming/fargevariant som krever spesialtilpasninger? Må dekke eller terrasse være på plass først? Ta kontakt med fagmenn for å vite hva man må ha på plass før igangsettelse.

 

  1. Sørg for god oppfølging og kunnskap om produktet og arbeidet, fra leverandør.

Lokal kunnskap og erfaring skal man ikke undervurdere. Har leverandør tilbudt og installert slike konstruksjoner over lang tid, er det nok en årsak til det. kunnskap om produkt og nærområde er en forutsetning for god oppfølging både underveis og i etterkant. Lokal forankring/produksjon gir en sikkerhet til deg som kunde. Skjer det noe- ja det vet du hvor vi er og at vi har lagervarer av reservedeler!

 

  1. Ikke vær redd for å be om hjelp og råd.

Glass og aluminiumkonstruksjoner er et fag i seg selv. Det er av en grunn at Farstad har flere med fagbrev innen glassfaget, er godkjent lærlingebedrift i glassfaget, og har prosjektledere med solid erfaring og kompetanse/fagbrev innen bygg og anlegg. Ikke nøl med å be oss om råd og hjelp. Vi er her for dere!