Skip to main content
Hagestue

4 fordeler med hagestue!

Nordmenn flest er kjent for å like naturen, oppholde seg ute og nyte været. Men helst når været er som finest. De færreste av oss sitter med glede ute i hagen når regnet er som verst og vinden tar seg opp. Men de fleste skulle nok ønske de kunne, uten å tenke på våte klær, forkjølelse og kulde.

Ikke bare er vi et folk som er glad i å være ute, vi ønsker også å ta vare på boligen vår.

En hagestue vil kunne gi både boligen et skikkelig løft, samtidig som været ikke trenger være en hindring for å oppholde seg ute.

Her er 4 grunner til at en hagestue er en god investering

1. Større areal – større boltreplass!

Når man går med tanker om å bygge på huset er det gjerne tradisjonelle påbygg, omgjøring av kjeller/loft etg, ekstern bod el lign man har i tankene. En hagestue kan enten bygges inntil din eksisterende husvegg eller som en frittstående hagestue på plenen. Uansett vil det gi mer plass til å leke, lese avisen, avslapping, vennebesøk, alenetid. Det vil kunne være et rom man kan åpne opp for
solstrålende og lukke igjen for sommerregnet- uansett gir deg deg mer plass til å leve.

2. Kostnadseffektivt

Hvis du er ute etter å øke boligarealet i hjemmet ditt, vil du fort se at en hagestue kan lønne seg sammenlignet med et tradisjonelt påbygg.
Det øker verdien på boligen din, men uten at du må gå så drastisk til verks. Selv om du ikke går i tanker om å selge huset med det første, vil du på sikt være takknemlig for at du valgte å utføre påbyggingen i form av en hagestue.
Hagestuen gjør ikke bare huset ditt større – det gjør det vakrere!

3. Mer dagslys

En hagestue i glass slipper inn en masse naturlig lys. Enten om det er etter en lang og krevende dag, eller en morgen hvor man er litt trøtt men ikke orker være ute; vil det å sette seg ute i en hagestue sørge for at man får naturlig lys, en ekstra dose D-vitamin og kan benytte himmelen som tak, uten å tenke på ekstra bekledning, tykke tepper eller paraply. Man er ofte litt lettere til sinns med tilgang til
mer sol og lyd- dette kan en hagestue hjelpe med.

4. Nyt hagen midt på vinteren

Om sommeren liker de fleste av oss å sitte ute og ta inn over seg alt av naturen og hagens fine lyder og lukter. Men terrassesesongen er dessverre kort her i landet, og det er ikke like gøy å sitte ute i hagen når gradestokken kryper nedover. En hagestue vil kunne isolere og gi god varme, også på kalde dager. Man vil kunne sitte i en snødekt hage, men inne i en egen oase uten skiklær på. En hagestue i
aluminium og glass sørger også for at vedlikeholdet er minimalt, samt at miljøvennlige materialer sørger for en fornuftig investering.

Kanskje en hagestue er noe for deg?