Skip to main content
VeggsystemerNyheterInspirasjon

Se forvandlingen: 90-tallet måtte vike for stilrene glassvegger

Takket være sømløst samarbeid og kvalitetsprodukter, er ikke kontorene ved Badedammen til å kjenne igjen. Se hva glass- og veggløsninger kan gjøre for ditt kontor eller hjem.

Da DNO skulle åpne nye kontorer i Stavanger, skulle ikke bare lokalene gjenspeile identiteten til oljeselskapet. Den nye arbeidsplassen ved Badedammen skulle bli selve flaggskipskontoret. Problemet var bare at lokalene ikke akkurat gjenspeilte dette.

– Trange ganger og lukkede arbeidssoner skulle forvandles til lyse og eksklusive kontorlokaler. DNO ville sette sitt preg på lokalene, slik at både ansatte og gjester kunne føle seg hjemme.

Det forteller Ted Bakke som er drifts- og byggansvarlig for det høyreiste kontorbygget i Badehusgata 37. Han og interiørarkitekt Monica Døhlie Heck måtte finne løsninger på hvordan de kunne åpne opp kontorene uten at hele etasjen skulle bli et stort fellesareal, og samtidig skape lyse, men lydtette rom. Løsningen ble Farstad Profilsystemer.

Se forvandlingen

Glassvegger - like bra hjemme som på kontoret

Glassmester Dan Ivarson og Ted bakke inspiserer de flotte glassveggene i Badehusgata 37. Foto: Schibsted Partnerstudio

Klart som glass

– Det forventes mye av standarden på en arbeidsplass. Kontorene skal ha smarte og fornuftige løsninger som skaper et godt arbeidsmiljø, sier Bakke og utdyper:

– For oss var glassvegger den åpenbare løsningen. Det gir naturlig lys i hele kontorlokalet, samtidig som det stenger for støy og gir rommene et unikt preg.

Men valg av glass var én ting. For Bakke var valg av leverandør kanskje enda viktigere:

– Jeg har brukt Farstad Profilsystemer i mange år, og vi har en langvarig relasjon. Ikke bare brenner de genuint for faget, men de leverer alltid skyhøy kvalitet.

Drømmekontoret

Med løsningen Veggsystemer fra Farstad Profilsystemer har nå DNO fått de lokalene de drømte om. Alle kontorer, møterom og fellesarealer fikk montert stilrene glassvegger. I tillegg ble det lagt sorte lister og profiler rundt glass og dører.

Selv om nesten alt er i glass, skal ikke sosiale områder komme i konflikt med kontorer og møterom. Det ble løst med foliering.

– Foliering er genialt, forteller Bakke med stort engasjement:

– Ved å foliere glasset med mønster eller lignende, vil ikke bare glassene få et eget særpreg, men man sikrer også at man kan ha egne rom der man ikke får blikkontakt med forbipasserende. Det skaper gode og rolige arbeidssoner.

Ta kontakt for gratis befaring

«Made in Forus»

– Glassvegger har blitt kjempepopulære både på arbeidsplassen og i hjemmet de siste årene. De slipper inn mye lys, skjermer for støy og gir rommet et eksklusivt preg uten synlige vegger, sier Dan Ivarson ivrig.

Han er glassmester og prosjektleder ved Farstad Profilsystemer og litt over gjennomsnittlig opptatt av faget.

– Om natten drømmer jeg om glass og veggsystemer, spøker Ivarson og føyer til:

Ta kontakt for gratis befaring

Glassmester Dan Ivarson forteller at han kan sette opp glassvegger på kun noen få timer. Foto: Schibsted Partnerstudio

– Det som er unikt med glassvegger er at man enkelt kan sette dem opp eller bygge om, uten å bruke masse tid og penger. Det er et fleksibelt og renslig arbeid, og ofte tar montering en kort formiddag, mens de ansatte fortsatt er på kontoret.

Like bra hjemme

Glassløsninger er ikke bare populært på arbeidsplassen. Ivarson forteller at flere privatpersoner ønsker å dele av rom i hjemmene sine ved bruk av glass.

– Å dele av et rom medfører ofte snekker- og malearbeid. Mens med våre skyvevegger kan du faktisk sette opp veggen helt på egen hånd – hvor du vil. Vi hjelper selvsagt med montering om du ønsker det, sier Ivarson.

Han forteller videre at man nødvendigvis ikke trenger flere kvadratmeter for å få mer plass hjemme. Løsningen er å utnytte plassen på en bedre måte. Med en romdeler kan du blant annet dele stuen i to, eller lage deg et helt eget walk-in-closet på soverommet.

Ta kontakt for gratis befaring

Hvorfor velge glassvegger?

🧼  Enkelt å vedlikeholde

🌟  Eksklusivt uttrykk

⏱  Ferdig vegg på få timer

🛠  Krever ikke snekring og maling

💰  Kostnadseffektivt

 

Les mer om glassvegger her

Sømløst samarbeid

– Totalt er det 120 løpemeter glass som er montert i lokalene til DNO. Så godt som alle vegger er glass fra topp til tå, forteller Monica Døhlie Heck.

Hun er arkitekt i IARK, og har tegnet de unike lokalene i Badedammen. Hun innrømmer at prosjektet var ambisiøst.

– Det er alltid utfordrende å skape identitet i et allerede eksisterende bygg. Vi hadde heldigvis tett dialog med Farstad Profilsystemer hele veien, og dette er hva jeg vil kalle sømløs kommunikasjon, forteller hun.

– Farstad leverte kvalitet. De var løsningsorienterte, og presenterte mange løsninger som vi til slutt endte opp med. Til syvende og sist er det resultatet som teller, og jeg har aldri noen gang vært med på en bedre sluttbefaring. Alt var virkelig på stell, smiler arkitekten.

Ta kontakt for gratis befaring

Se flere bilder fra Badehusgata 37

Dette er Farstad Profilsystemer

Farstad på Forus har flere ansatte med fagbrev som glassmester, samt solid kompetanse innen glassfaget, ingeniører og tømrere. Dette gjør at ingen oppdrag er umulige. Spesialtilpassede løsninger er en spesialitet. Samarbeidet med flere arkitekter i regionen har gjort at spennende og innovative løsninger har blitt realisert. Flere av løsningene er Farstad alene om, og fått patentert. Fokus på innovasjon og utvikling for å skape best mulig løsning til ulike kundegrupper er en glede og nødvendighet, og noe Farstad har stort fokus på.

Les mer her